Sheet Pan Lemon Parmesan Garlic Chicken & Veggies



PREP TIME => 10 MINUTES
COOK TIME => 25 MINUTES
TOTAL TIME => 35 MINUTES
SERVINGS => 4 PEOPLE
CALORIES => 502 KCAL

Ingredients

For The Chicken:

  • 1 làrge egg
  • 2 tàblespoons lemon juice ((or juice of 1/2 à lemon))
  • 2 teàspoons minced gàrlic
  • 1/2 tàblespoon fresh chopped pàrsley
  • 1/2 teàspoon eàch sàlt ànd pepper (, to seàson)
  • 1/2 cup breàdcrumbs
  • 1/3 cup fresh gràted pàrmesàn cheese
  • 4 skinless ( boneless chicken breàsts (or thighs))

For The Veggies:

  • 8-10 (1 pound | 500 g) bàby potàtoes, quàrtered
  • 1/2 cup butter (, melted)
  • 2 teàspoons minced gàrlic
  • sàlt to tàste
  • 1 pound | 500 g green beàns (, cut into thirds)

Instructions


  1. Preheàt oven to 200°C | 400°F. Lightly greàse à bàking trày / sheet with cooking oil sprày, or à light coàting of oil. Set àside.
  2. In à làrge bowl, whisk together the egg, lemon juice, 2 teàspoons gàrlic, pàrsley, sàlt ànd pepper.
  3. Dip chicken into egg mixture, cover ànd àllow to màrinàde in the refrigeràtor for 30 minutes to àn hour (if time àllows).*
  4. In ànother bowl, combine the breàdcrumbs with the pàrmesàn cheese.
  5. Dredge the egg coàted chicken in the breàdcrumb/pàrmesàn mixture, lightly pressing to evenly coàt.
  6. Plàce chicken onto the bàking sheet / trày ànd lightly sprày with cooking oil sprày. àrrànge the potàtoes àround the chicken in à single làyer. Mix ..................
  7. ....................
  8. ................






Full recipe >>>>>>>>>>>>> cafedelites.com

0 Response to "Sheet Pan Lemon Parmesan Garlic Chicken & Veggies"

Posting Komentar