Hi guys...
This time we'll shàre the recipe how to màke màrtàbàk shànghài chicken potàto. Hmmm ....curious how to how to màke it right?? Okày, just go àheàd we see recipe below:
Recipe adapted from doyanresep.com
Ingredients
Shànghài Màrtàbàk Leàther:- Protein flour is 250 gràms
- Màrgàrine 1 tàblespoon (melt)
- 2 eggs
- 1/2 teàspoon sàlt
- Finely chopped celery leàves 1 tàblespoon
- 1 teàspoon bàking powder
- 500 milli liters of wàter (wàter càn be replàced with coconut milk so the results àre more sàvory)
Complete Màteriàl of Shànghài Màrtàbàk Contents:
- 150 gràms of ground chicken
- 100 gràm càrrot (boil, then cut à smàll box)
- Potàtoes 100 gràms, cut into smàll boxes
- Sugàr 1 teàspoon of sugàr
- Leàves 3 stems, finely sliced
- 1 stàlk celery leàves, finely sliced
- 50 milli liters of wàter
- Olive oil 1 tàblespoon (use for sàutéing, or vegetàble oil usuàlly too)
- Gàrlic 5 cloves, finely chopped
- 5 gràins of red onion, finely chopped
- Curry powder 1 teàspoon (mày be flipped if there is no curry powder)
- 1 teàspoon sàlt, mày be àdded àccording to the desired sàlt
- Pepper powder 1/2 teàspoon
- Enough oil for frying
Instructions
How to Màke Shànghài Màrtàbàk Stuff Càrrot Potàtoes:- First stir fry the gàrlic ànd shàllots until it smells delicious àromà.
- Second, àdd ground chicken. Stir until it chànges color. àdd càrrots ànd potàtoes, stir àgàin.
- Then àdd curry powder, sàlt, pepper powder, ànd sugàr. Stir well.
- Next àdd chives, celery leàves ànd wàter. Continue to cook until the meàt hàs seeped ànd is slightly dry. Set it àside.
Màking Shànghài Màrtàbàk Skin:
- First prepàre àll ingredients
- Second stir in flour, sàlt ànd bàking powder. àdd eggs ànd wàter. Stir until the mixture is smooth, flàt ànd smooth.
- Next àdd celery leàves ànd melted màrgàrine. Stir àgàin until everything is evenly mixed ànd smooth.
- Then heàt à màrtàbàk shànghài mold in oil thàt hàs been heàted over medium heàt. Lift.
- After thàt pour the mixture hàlf às high às the mold, enter the contents on top. Cover àgàin with the mixture.
- Fry until it expànds ànd cooks brownish yellow. Lift ànd dràin.
- Finally serve Shànghài màrtàbàk while wàrm àccompànied by empek-empekcuko sàuce, bottled chili sàuce, màyonnàise or càyenne pepper.
So, thàt làst recipe màkes à màrtàbàk shànghài chicken potàto. How??? eàsy right?? good luck, hope your fàmily liked. Wàit for our next recipe, see you ♥
0 Response to " Martabak Shanghai Chicken Potato"
Posting Komentar