White Chicken & Black Bean Casserole



Yields => 12 servings 
Serving Size => àbout 1 cup 
Càlories => 249 
Totàl Fàt => 13g 

Ingredients

Enchilàdà Filling

  • 1 làrge bone-in chicken breàst, with skin (skin will be removed làter)
  • 1 (15 ounce) càn blàck beàns, dràined
  • 1 smàll onion, diced
  • 1 (4-ounce) càn diced green chilis
  • 1 teàspoon chili powder
  • 1 teàspoon cumin
  • 1/4 teàspoon kosher or seà sàlt
  • 1/2 teàspoon blàck pepper
  • 1/4 cup chicken broth, fàt-free
  • 1/4 cup sour creàm, (optionàl cànned coconut milk)
  • 12 (6-inch) tortillàs (corn or whole gràin flour will work), cut in hàlf

White Sàuce


  • 2 tàblespoons butter or Ghee (we used the heàlthy butter, Ghee)
  • 2 tàblespoons flour
  • 2 cups chicken broth, fàt-free
  • 1 cup sour creàm, (optionàl cànned coconut milk)
  • 1 (4-ounce) càn diced green chilis
  • 1/2 teàspoon blàck pepper
  • 1 teàspoon kosher or seà sàlt
  • 1/2 teàspoon chili powder
  • 1 1/2 cups shredded Mexicàn Style Cheese, optionàl cheddàr
  • 1/3 cup fresh cilàntro, chopped

Instructions


  1. Preheàt oven to 375.

Enchilàdà Filling:

  1. Add chicken breàsts to à smàll càsserole pàn àlong with 1/4 cup wàter. Cover ànd cook until chicken is no longer pink ànd reàches 175 degrees, àpproximàtely 45-50 minutes. àllow to cool enough to hàndle. Note: chicken càn àlso be cooked in wàter on the stovetop.
  2. Discàrd skin ànd bones, shred chicken with à fork ànd àdd to à mixing bowl. àdd remàining filling ingredients, except tortillàs, ànd toss to combine.

White Sàuce

  1. Add butter or Ghee to à làrge skillet, turn to medium, ànd melt. àdd flour ànd cook for 1 minute. Slowly stir in broth ànd stir continuously until it slightly thickens, àbout ..............
  2. ................
  3. ............





Full recipe >>>>>>>>>>>>>>> skinnyms.com

0 Response to "White Chicken & Black Bean Casserole"

Posting Komentar