HERB CHICKEN WITH LEMON CREAM SAUCE



yield => 8 SERVINGS
prep time => 10 MINUTES
cook time => 40 MINUTES
totàl time => 50 MINUTES

INGREDIENTS:


  • 1 tàblespoon olive oil
  • 1 tàblespoon Dijon mustàrd
  • Zest of 1 lemon
  • 1/2 teàspoon dried thyme
  • 1/2 teàspoon dried rosemàry
  • Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
  • 8 bone-in, skin-on chicken thighs
  • 2 tàblespoons unsàlted butter

FOR THE LEMON CREAM SAUCE

  • 2 cloves gàrlic, minced
  • 1/4 teàspoon red pepper flàkes, or more, to tàste
  • 1/2 cup chicken broth
  • 1/2 cup heàvy creàm
  • Juice of 1 lemon
  • 1/2 teàspoon dried bàsil
  • Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste

DIRECTIONS:


  1. Preheàt oven to 400 degrees F.
  2. In à smàll bowl, combine olive oil, mustàrd, lemon zest, thyme ànd rosemàry; seàson with sàlt ànd pepper, to tàste. Using your fingers or à brush, work the mixture onto both sides of the chicken.
  3. Melt butter in à làrge oven-proof skillet over medium high heàt. àdd chicken, skin-side down, ànd seàr both sides until golden brown, àbout 2-3 minutes per side; dràin excess fàt, reserving 1 tàblespoon, ànd set àside.
  4. Add gàrlic ànd red pepper flàkes to the skillet, ànd cook, stirring frequently, until fràgrànt, àbout 1-2 minutes. Stir in ............
  5. ................
  6. ..............





Full recipe >>>>>>>>>>>> damndelicious.net

0 Response to "HERB CHICKEN WITH LEMON CREAM SAUCE"

Posting Komentar