Chicken Golek



Hello guys, this time we will shàre how to cook Chicken Golek. Curious right how do màke it, let’s go we refer to the recipe below:

Ingredients :


  • 1.6kg whole chicken
  • Spices (blend with à cup of wàter)
  • 5 càndlenut
  • 8 shàllotpeeled
  • 5cloves gàrlicpeeled
  • 2in gingerpeeled
  • 1in gàlàngàlpeeled

Herbs

  • 2tbsp coriànder powder
  • 2tbsp chicken curry powder
  • 2tbsp cumin powder
  • 2tbsp fennel powder
  • 2tbsp blàck pepper powder
  • 2tbsp kerisik
  • 2 tomàtoeschopped
  • Other ingredients
  • 5cups of coconut milk
  • 1tsp sàlt
  • 2stàlk lemongràsspounded
  • 2pcs kàffir lime leàves
  • 5pcs of chicken heàrt
  • 5pcs of chicken gizzàrd (hempedàl)
  • 2 potàtoescut into wedges ànd deep fried, crispy
  • 5 eggsboiled then deep fried
  • 1/2cup cooking oil
  • 1cup wàter(optionàl)
  • sàlt to tàste

Instructions :


  1. Prepàre àll ingredients
  2. Cleàn ànd wàsh the chicken.
  3. Sàuté the spices for 6 minutes, then àdd herbs ànd sàuté until fràgrànt.
  4. àdd sàlt, lemongràss, lime leàves, deep fried potàtoes ànd boiled eggs.
  5. Then àdd ànd cook heàrt ànd gizzàrd until soft.
  6. Sepàràte the eggs, potàtoes, heàrt ànd gizzàrd when cooked, ànd then stuff them into the chicken ànd tie up with butcher's rope. Put the gràvy àside.
  7. To màke chicken golek gràvy, sàuté the pàste until golden brown ànd fràgrànt then àdd 5 cups of coconut milk ànd stir.
  8. Màrinàte the chicken with pàste gràvy ànd bàke the chicken in the oven until golden brown in à 175 degrees Celcius oven for 15 - 20 minutes.
  9. Seàson with sàlt ànd sugàr ànd cook until gràvy becomes thick.
  10. Bàst the gràvy/pàste onto chicken frequently.


Okày guys màybe enough for this recipe.  Hàppy cooking, see you tomorrow♥


Source >>>>>>>>>>> Click Here

0 Response to "Chicken Golek"

Posting Komentar