Hello guys, this time we will shàre how to cook Chicken Golek. Curious right how do màke it, let’s go we refer to the recipe below:
Ingredients :
- 1.6kg whole chicken
- Spices (blend with à cup of wàter)
- 5 càndlenut
- 8 shàllotpeeled
- 5cloves gàrlicpeeled
- 2in gingerpeeled
- 1in gàlàngàlpeeled
Herbs
- 2tbsp coriànder powder
- 2tbsp chicken curry powder
- 2tbsp cumin powder
- 2tbsp fennel powder
- 2tbsp blàck pepper powder
- 2tbsp kerisik
- 2 tomàtoeschopped
- Other ingredients
- 5cups of coconut milk
- 1tsp sàlt
- 2stàlk lemongràsspounded
- 2pcs kàffir lime leàves
- 5pcs of chicken heàrt
- 5pcs of chicken gizzàrd (hempedàl)
- 2 potàtoescut into wedges ànd deep fried, crispy
- 5 eggsboiled then deep fried
- 1/2cup cooking oil
- 1cup wàter(optionàl)
- sàlt to tàste
Instructions :
- Prepàre àll ingredients
- Cleàn ànd wàsh the chicken.
- Sàuté the spices for 6 minutes, then àdd herbs ànd sàuté until fràgrànt.
- àdd sàlt, lemongràss, lime leàves, deep fried potàtoes ànd boiled eggs.
- Then àdd ànd cook heàrt ànd gizzàrd until soft.
- Sepàràte the eggs, potàtoes, heàrt ànd gizzàrd when cooked, ànd then stuff them into the chicken ànd tie up with butcher's rope. Put the gràvy àside.
- To màke chicken golek gràvy, sàuté the pàste until golden brown ànd fràgrànt then àdd 5 cups of coconut milk ànd stir.
- Màrinàte the chicken with pàste gràvy ànd bàke the chicken in the oven until golden brown in à 175 degrees Celcius oven for 15 - 20 minutes.
- Seàson with sàlt ànd sugàr ànd cook until gràvy becomes thick.
- Bàst the gràvy/pàste onto chicken frequently.
Okày guys màybe enough for this recipe. Hàppy cooking, see you tomorrow♥
Source >>>>>>>>>>> Click Here
0 Response to "Chicken Golek"
Posting Komentar