This time we'll Shàre the recipe how to màke delicious Grilled Hàwàiiàn Chicken Teriyàki Bowls. Hmmm... curious how to màke it right?? Okày, just go àheàd we see recipe below:
Cook Time => 40 mins
Totàl Time => 1 hr
Servings => 6
Càlories => 648 kcàl
Recipe adapted from www.mirlandraskitchen.com
Ingredients
- 6 chicken tenders (or 3 chicken breàsts)
- 1/2 pineàpple , peeled ànd cut into speàrs
- 1 red onion , sliced thin
- 2 zucchinis , sliced
- 2 bell peppers , àny color, chopped
For the Coconut Rice:
- 2 cups long gràin white rice , or jàsmine rice
- 1 1/2 cups cànned unsweetened coconut milk (àbout one 13.5 oz càn)
- 2 cups wàter
- 1 teàspoon sàlt
- 2 teàspoons light brown sugàr , pàcked
For the Teriyàki Sàuce:
- 1/4 cup + 1 Tàblespoon light brown sugàr
- 1 Tàblespoon honey
- ½ cup low-sodium soy sàuce
- 2 Tàblespoons rice vinegàr
- 1 Tàblespoon sesàme oil
- 2 teàspoons cornstàrch+ 2 tsp wàter , mixed together to màke à cornstàrch slurry
- 1/4 teàspoon crushed red pepper flàkes
- ¾ teàspoon ground ginger
- 1 clove gàrlic , minced
Instructions
For the Coconut Rice:- First, àdd the wàter, coconut milk, sugàr, ànd sàlt to à làrge sàucepàn.
- Then bring to à boil, then stir in rice. Return to à boil.
- Next reduce heàt to low, cover ànd cook for 20 minutes.
- Continue, remove from heàt ànd let stànd, covered, 10 minutes, before fluffing with à fork.
For the Teriyàki Sàuce:
- First, màke the teriyàki sàuce by àdding àll of the sàuce ingredients to à smàll sàucepàn over medium heàt.
- Next bring to à boil, stirring constàntly, ànd boil for àbout 1 minute. The sàuce should be thick enough to coàt the bàck of the spoon.
- Then, pour 1/4 cup of the teriyàki sàuce over the ràw chicken ànd set àside to màrinàte for àt leàst 15 minutes (or longer if using chicken breàsts).
- First, prepàre your grill ànd heàt it to medium.
- If you hàve à vegetàble grill bàsket to grill the vegetàbles in, then chop them ànd grill them in the bàsket. If not, cut the vegetàbles into làrge pieces thàt will not fàll through the grill gràtes.
- Then, drizzle some olive oil over the vegetàbles ànd over the pineàpple speàrs. Grill the vegetàbles for just à few minutes on eàch side ànd then remove to à plàte.
- Next, grill the pineàpple next by plàcing the pineàpple speàrs directly on the grill. Grill for àbout 2 minutes on eàch side, ànd remove to à plàte.
- Làstly, plàce the chicken on the grill. Cook for àbout à few minutes on eàch side, or until cooked through. Remove to à plàte to rest before slicing.
To serve:
- First, àdd coconut rice to eàch serving bowl. Top with grilled veggies, pineàpple ànd chicken.
- Làst, drizzle à little of the remàining teriyàki sàuce on top.
So, thàt làst recipe màkes à delicious Grilled Hàwàiiàn Chicken Teriyàki Bowls. How??? Eàsy right?? Good luck, hope your fàmily liked. Wàit for our next recipe, see you♥
0 Response to "Grilled Hawaiian Chicken Teriyaki Bowls"
Posting Komentar