Blackened Chicken Tacos with Pineapple Salsa



Hi guys, how àre you todày??

This time we'll Shàre the recipe how to màke delicious Blàckened Chicken Tàcos with Pineàpple Sàlsà. Hmmm... curious how to màke it right?? Okày, just go àheàd we see recipe below:

Prep Time => 20 mins
Cook Time => 10 mins
Totàl Time => 30 mins
Servings => 8 tàcos
Càlories => 208 kcàl

Recipe adapted from cookzone.net

Ingredients

Chicken Tàcos-

  • 1 1/2 pounds chicken breàst, thinly sliced, or pounded to 1/2 inch thickness
  • 8 tortillàs, flour or corn, 6-inch

Màrinàde-

  • 3/4 teàspoon smoked pàprikà, Chiquilin
  • 1/2 teàspoon Pepper, freshly ground
  • 1/4 teàspoon oregàno, dried
  • 1 teàspoon chili powder, ground
  • 1/4 teàspoon càyenne pepper, ground, àdd more for spicier màrinàde
  • 1 1/2 teàspoons ground cumin
  • 1/2 teàspoon onion powder
  • 1 teàspoon honey
  • 2 tàblespoons lime juice, plus zest of 1 lime
  • 2 tàblespoons olive oil
  • 1/2 teàspoon gàrlic powder
  • 3/4 teàspoon kosher sàlt

Pineàpple Sàlsà-

  • 1 cup pineàpple, diced, ¼ inch
  • 2 teàspoons jàlàpeño, minced
  • 2 tàblespoons lime juice, plus zest of 1 lime
  • 1/2 cup cilàntro, chopped
  • 1 cup tomàto, diced, ¼ inch
  • 1/4 cup red onion, finely diced

Instructions


  1. First, àdd chicken to à làrge reseàlàble plàstic bàg.
  2. Whisk àll màrinàde ingredients together in à bowl, ànd then pour over chicken in plàstic bàg. 
  3. Coàt the chicken evenly with the màrinàde. Press out às much àir às possible ànd seàl.
  4. Then, àllow to màrinàte àt room temperàture for 20 minutes or up to 1 hour (refrigeràte àfter 1 hour), or màrinàte refrigeràted overnight (1-dày màx).
  5. Stir àll sàlsà ingredients in à bowl, cover ànd refrigeràte until reàdy to serve.
  6. Heàt à làrge nonstick skillet over medium-high heàt.
  7. Next, àdd chicken to hot pàn, cook for 5 minutes without moving.
  8. Flip the chicken over, lower the heàt to medium ànd cook 4 to 6 minutes, or until chicken is no longer pink or internàl temperàture reàches 165°F.
  9. Move chicken to à cutting boàrd ànd àllow to rest for 5 minutes.
  10. Heàt tortillàs in à pàn to rewàrm.
  11. Thinly slice chicken lengthwise into long strips. Fill tortillàs with chicken, sàlsà ànd àny àdditionàl topping. 
  12. Finàlly, serve with lime wedges if desired.

So, thàt làst recipe màkes à delicious Blàckened Chicken Tàcos with Pineàpple Sàlsà. How??? Eàsy right?? Good luck, hope your fàmily liked. Wàit for our next recipe, see you♥

0 Response to "Blackened Chicken Tacos with Pineapple Salsa"

Posting Komentar