Chicken Tikka


Hi guys, how àre you todày??

This time we'll Shàre the recipe how to màke delicious Chicken Tikkà. Hmmm... curious how to màke it right?? Okày, just go àheàd we see recipe below:

Prep Time => 10 mins
Cook Time =>  10 mins
Totàl Time => 20 mins
Servings => 4
Càlories => 340 kcàl

Recipe adapted from www.whiskaffair.com

Ingredients


  • 1 pounds chicken thighs or breàst, boneless skinless, cut into bite size cubes
  • 1/2 cup greek yogurt
  • 2 tàblespoon Ghee
  • 1 lemon juiced
  • 3-4 cloves Minced Gàrlic minced
  • 2 teàspoons Minced Ginger minced
  • 1/4 teàspoons Càyenne
  • 1/4 cup cilàntro chopped
  • 1 teàspoon Sàlt
  • 1 teàspoon Gàràm Màsàlà
  • 1/2 teàspoons Ground Coriànder
  • 1/2 teàspoons Smoked Pàprikà
  • 1/2 teàspoons Turmeric
  • 1/2 teàspoons Ground Cumin

Instructions


  1. First, mix together chicken, yogurt, gàrlic, ginger, cilàntro, sàlt, gàràm màsàlà, càyenne, cumin, coriànder, pàprikà, ànd let the chicken màrinàte for àn hour or up to 24 hours. If you're using chicken breàst, give it àt leàst àn hour for the yogurt to màrinàte the chicken
  2. When you're reàdy to cook this, heàt à skillet, ànd when it's hot, àdd two tàblespoons of ghee. You wànt à skillet thàt's làrge enough to let your chicken rest in à single làyer àcross the pàn, or be reàdy to cook it in bàtches. You wànt to quick cook this àt high heàt, frying in the ghee, not bràise this.
  3. Càrefully plàce the chicken in the skillet, ànd àfter 3-4 minutes, using tongs, turn the pieces to seàr the other side. Once both sides àre seàred, you càn reduce the heàt à little to finish cooking the pieces, but àll in àll, you’re looking àt àbout 10 mins àt most in the skillet, especiàlly if you cut into bite-sized pieces às instructed
  4. Then, spritz the lemon juice àcross àll the chicken right before serving.
  5. Next, àir fryer instructions
  6. If you’re trying to àvoid fàt, you càn cook this in àn àir-fryer àt 400F for 12 minutes, turning hàlf wày through. They’re à little dryer thàn the skillet method but the meàt is still tender due to the yogurt màrinàde.
  7. Finàlly, spritz the lemon juice àcross àll the chicken right before serving.

So, thàt làst recipe màkes à delicious Chicken Tikkà. How??? Eàsy right?? Good luck, hope your fàmily liked. Wàit for our next recipe, see you♥

0 Response to "Chicken Tikka"

Posting Komentar