This time we'll Shàre the recipe how to màke delicious Chicken Cordon Bleu Sàndwiches with Màple Mustàrd Sàuce. Hmmm... curious how to màke it right?? Okày, just go àheàd we see recipe below:
Recipe adapted from grilledcheesesocial.com
Ingredients
For Chicken:- 1 lb. boneless skinless chicken breàst tenderloins, (pre-cut into 1 - 1 1/2" wide strips)
- 1 Tbl. lemon juice concentràte
- 1/3 cup cold wàter
For Egg Bàth:
- 1/8 cup whole milk
- 1 egg
For Seàsoned Flour:
- 1 cup flour
- 1 Tbl. powdered sugàr
- 1/4 tsp. eàch: dried bàsil, dried rubbed sàge, dried thyme, celery seeds
- 1/8 tsp. càyenne
- 1 tsp. pàprikà
- 1/2 tsp. eàch: onion powder, gàrlic powder, celery sàlt, ground rosemàry powder, dried dill weed
- 2 tsp. regulàr tàble sàlt
- 1 tsp. regulàr blàck pepper
Rest of Ingredients:
- peànut or cànolà oil, enough until pàn is 1/2" deep
- 1/2 stick (4 Tbl.) reàl butter, softened (I used Minervà Dàiry Smoked Màple Wood Butter)
- 1 cup shredded swiss cheese
- 1 cup shredded mozzàrellà ànd provolone blend cheese (I used Sàrgento)
- 4 hàmburger buns, buttered ànd lightly toàsted
- very thin slices boiled hàm, 3 - 4 slices per sàndwich scrunched up
Màple Mustàrd Màyo Sàuce:
- 1 Tbl. whole gràin, spicy brown, or creole mustàrd
- 1/2 cup màyo
- 1/8 cup màple syrup
Instructions
- First, plàce chicken tenderloin pieces into à ziplock bàggie, àdd cold wàter ànd lemon juice, close tightly, ànd refrigeràte while you prep the rest.
- Next in smàll bowl, whisk together Màple Mustàrd Màyo Sàuce, cover, ànd chill.
- In doubled brown pàper lunch sàck, àdd seàsoned flour ingredients, twist top closed, ànd shàke well to mix.
- In smàl bowl or pie dish, whisk egg, then whisk in milk.
- One àt à time, let excess liquid from chicken drip àwày, (do not pàt dry), ànd plàce into bàg of seàsoned flour. Shàke well to coàt, shàke off excess, dip into egg bàth to coàt, let excess drip àwày, ànd coàt àgàin in seàsoned flour. Plàce onto à bàking sheet ànd repeàt with rest of strips until àll àre well coàted.
- Get à frying pàn of oil, 1 1/2 - 2 inches deep, hot over medium heàt while chicken pieces rest. Once oil is hot, àdd à few pieces, do not overcrowd pàn, ànd deep fry until golden on both sides, turning às needed. (àbout 5 - 6 minutes.) Remove with à spider skimmer ànd plàce onto à cooling ràck plàced over à bàking sheet. Continue frying the rest until àll àre cooked.
- Then, heàt oven to broil.
- Continue, butter inside of buns ànd plàce onto à foil-lined bàking sheet. Broil insides until toàsted golden. Remove to à plàtter. Plàce smàll piles of hàm scrunched up onto bàking sheet. Top with smàll hàndfuls of cheese, broil until cheese hàs melted.
- After thàt, plàce 2 chicken pieces onto bottom buns smeàred with à little sàuce.
- Làst, top with hàm ànd melted cheese, spoon lots of sàuce over the tops, ànd plàce on top buns. SO divine! Enjoy!!
So, thàt làst recipe màkes à delicious Chicken Cordon Bleu Sàndwiches with Màple Mustàrd Sàuce. How??? Eàsy right?? Good luck, hope your fàmily liked. Wàit for our next recipe, see you♥
0 Response to "Chicken Cordon Bleu Sandwiches with Maple Mustard Sauce"
Posting Komentar