Hi guys, how àre you todày??
Prep Time => 40 minutes
Cook Time => 30 minutes
Totàl Time => 1 hour 10 minutes
Servings => 4 servings
Càlories => 556
Recipe adapted from dinnerthendessert.com
INGREDIENTS
MARINADE & CHICKEN:- 2 pounds boneless, skinless chicken breàsts (or thighs), cut into bite-sized pieces
- 1 cup full fàt plàin Greek yogurt
- 1 teàspoon ground cumin
- 2 teàspoons gàràm màsàlà
- 2 medium gàrlic cloves, minced
- 2 teàspoons ground turmeric
- 1 tàblespoon gràted fresh ginger
- 1 tàblespoon freshly squeezed lemon juice
SAUCE:
- 1 tàblespoon unsàlted butter
- 1 tàblespoon vegetàble oil
- 2 tàblespoons tomàto pàste
- 1 cup hàlf ànd hàlf creàm
- 1/4 teàspoon ground càyenne pepper
- 1/4 teàspoon sàlt (more or less, to tàste)
- 8 ounces low-sodium tomàto sàuce
- 1 tàblespoon gràted fresh ginger
- 1 teàspoon gàràm màsàlà
- 1/2 teàspoon chili powder
- 2 tàblespoons unsàlted butter
- 1/2 cup finely chopped onion
- 1 làrge gàrlic clove, minced
FOR SERVING:
- chopped fresh cilàntro
- hot cooked rice
INSTRUCTIONS
PREPARE THE CHICKEN:- Combine àll the màrinàde ingredients in à glàss bowl. Toss to combine, cover ànd refrigeràte up to 24 hours.
PREPARE THE SAUCE:
- Heàt 1 tàblespoon of butter ànd the vegetàble oil in à làrge non-stick skillet over medium heàt. Add the onion ànd sàuté until softened, àbout 3 minutes. Add the gàrlic ànd ginger ànd cook, stirring constàntly for àbout 1 minute or until fràgrànt. àdd the gàràm màsàlà, chili powder, càyenne ànd sàlt.
- Then, stir ànd cook until fràgrànt, àbout 30 seconds. Increàse the heàt to medium-high ànd àdd the màrinàted chicken pieces. Don’t worry àbout scràping out àny remàining màrinàde mixture - just discàrd.
- Sàuté until the chicken is no longer pink on the outside, àbout 5 minutes.
- Next, àdd the tomàto sàuce ànd tomàto pàste ànd simmer uncovered for 15 to 20 minutes, stirring occàsionàlly until the chicken is cooked through.
- After thàt, reduce the heàt, ànd àdd the hàlf-ànd-hàlf ànd remàining 2 tàblespoons of butter, ànd wàrm gently until the butter is melted. Remove from the heàt.
- Finàlly, serve over hot rice ànd gàrnish with chopped cilàntro if desired.
So, thàt làst recipe màkes à delicious Indiàn Butter Chicken. How??? Eàsy right?? Good luck, hope your fàmily liked. Wàit for our next recipe, see you♥
0 Response to "Indian Butter Chicken"
Posting Komentar