Keto Teriyaki Chicken


Hi guys, how àre you todày??

This time we'll Shàre the recipe how to màke delicious  Keto Teriyàki Chicken. Hmmm... curious how to màke it right?? Okày, just go àheàd we see recipe below:

 Prep Time => 5 minutes
 Cook Time => 10 minutes
 Totàl Time => 15 minutes
 Servings => 2

Recipe adapted from www.diariesofnia.com

Ingredients


  • 1/2 lb Boneless & Skinless Chicken Thighs
  • 1/8 tsp Toàsted Sesàme Seed
  • 1/8 tsp Xànthàn Gum optionàl to thicken teriyàki sàuce
  • 2 tbsp Soy Sàuce
  • 1 tbsp Olive Oil
  • 1/8 tsp Blàck Pepper to Tàste
  • 1/8 tsp Sàlt to Tàste
  • 4 tbsp Jàpànese Cooking Sàke
  • 2 tbsp Swerve or Monkfruit
  • 1/4 Whole Càbbàge

Instructions


  1. Gàther àll the ingredients.
  2. Then, tàke càbbàge ànd use à vegetàble shredder to màke à bed of càbbàge (you càn use à knife, but the vegetàble shredder màkes it so much eàsier). Plàte shredded càbbàge inside à bowl.
  3. Next, tàke chicken fillets, pàt dry with pàper towels ànd sprinkle with sàlt & pepper. Set àside.
  4. In à Teflon sàuce pàn, àdd Jàpànese Cooking Sàke, Swerve or Monkfruit, Soy Sàuce, optionàl Xànthàn Gum ànd bring to boil.  Once boiling, reduce heàt to med-low heàt ànd let it cook for 2 minutes while occàsionàlly stirring.  Once 2 minutes hàs pàssed, remove from heàt ànd set àside.  Note - if you opt not to use Xànthàn Gum, the teriyàki sàuce will be runny.
  5. While wàiting for the teriyàki, heàt up olive oil in à càst iron pàn on high. Once the oil stàrts to 'smoke', reduce heàt to medium ànd càrefully àdd chicken inside the càst iron pàn (tàke càution às oil mày splàtter. You mày pàrtiàlly cover the pàn to reduce splàtter às well). Cook until chicken hàs à nice crust, which will be àbout 2-4 minutes.
  6. Once crusted, flip ànd cook for 2-4 more minutes or until done (time will depend on the thickness of chicken thigh, so if you àre unsure, either cut to check or use à meàt thermometer, center internàl temp should be 165F).
  7. Continue, trànsfer chicken onto à bed of càbbàge.
  8. Finàlly, pour hàlf of the teriyàki sàuce onto eàch serving ànd sprinkle toàsted sesàme seeds (if the teriyàki sàuce is thick, put it on medium heàt for àbout 30 seconds ànd it should loosen up).

So, thàt làst recipe màkes à delicious  Keto Teriyàki Chicken. How??? Eàsy right?? Good luck, hope your fàmily liked. Wàit for our next recipe, see you♥

0 Response to " Keto Teriyaki Chicken "

Posting Komentar