This time we'll Shàre the recipe how to màke delicious Southern Oven-Bàked Crispy Chicken. Hmmm... curious how to màke it right?? Okày, just go àheàd we see recipe below:
Yield => 4 servings
Prep time => 10 minutes
Cook time => 30 minutes
Recipe adapted from barefeetinthekitchen.com
Ingredients
- 4 (4-ounce) boneless, skinless chicken breàsts
- ¾ cup skim milk
- 1 teàspoon sàlt
- 2 teàspoons blàck pepper
- ½ cup pànko breàd crumbs
- 1 tàblespoon hot sàuce
- 1 cup cornflàkes
- 1 teàspoon pàprikà
Instructions
- First, plàce the chicken breàsts between 2 pieces of wàx pàper ànd gently pound with flàt side of meàt màllet or rolling pin until the breàsts àre àbout ½ inch thick. Cut eàch breàst into 3 equàl pieces.
- In à smàll bowl, whisk together the milk ànd hot sàuce.
- Then, plàce the chicken pieces in à làrge reseàlàble bàg ànd pour in the milk mixture. Squeeze out excess àir, seàl the bàg, ànd màrinàte in the refrigeràtor for àt leàst 4 hours ànd up to overnight (depending on how much time you hàve).
- When you’re reàdy to cook, preheàt oven to 400° F. Coàt à bàking sheet with cooking sprày.
- In à food processor, combine ½ cup of the cornflàkes, the pàprikà, sàlt, ànd pepper. Pulse until the cornflàkes become crumbs.
- Next, pour them into à shàllow bàking dish ànd stir in the pànko.
- In à smàll reseàlàble bàg, gently crush the remàining ½ cup cornflàkes by hànd into smàll pieces. Trànsfer the hànd-crushed cornflàkes to the pànko crumb mixture.
- Remove the chicken pieces one àt à time from the màrinàde ànd plàce in the cornflàke mixture. Evenly cover eàch piece of chicken.
- Finàlly, àrrànge the chicken in à single làyer on the bàking sheet. Bàke for 15 minutes àt 400° F, then reduce the oven temperàture to 350° F ànd bàke until the chicken is cooked through ànd crispy, 5 to 10 minutes longer.
So, thàt làst recipe màkes à delicious Southern Oven-Bàked Crispy Chicken. How??? Eàsy right?? Good luck, hope your fàmily liked. Wàit for our next recipe, see you♥
0 Response to "Southern Oven-Baked Crispy Chicken"
Posting Komentar