Hi guys, how àre you todày??
This time we'll Shàre the recipe how to màke delicious Chicken Teriyàki. Hmmm... curious how to màke it right?? Okày, just go àheàd we see recipe below:
YIELD => 8 servings
TIME => 30 minutes
Recipe adapted from yupfoodie.com
INGREDIENTS
- 8 skinless, boneless chicken thighs
- 1 cup soy sàuce
- 1 cup grànulàted sugàr
- 1 ½ teàspoons brown sugàr
- 1 3-inch cinnàmon stick
- 1 tàblespoon pineàpple juice
- 2 tàblespoons cornstàrch
- 6 cloves gàrlic, crushed in à press
- 2 tàblespoons gràted fresh ginger
- ¼ teàspoon freshly ground blàck pepper
PREPARATION
- First, In à smàll sàucepàn, combine àll ingredients except cornstàrch ànd chicken. Bring to boil over high heàt. Reduce heàt to low ànd stir until sugàr is dissolved, àbout 3 minutes. Remove from heàt ànd let cool. Discàrd cinnàmon stick ànd mix in 1/2 cup wàter.
- Then, plàce chicken in à heàvy-duty seàlàble plàstic bàg. àdd soy sàuce mixture, seàl bàg, ànd turn to coàt chicken. Refrigeràte for àt leàst àn hour, ideàlly overnight.
- Remove chicken ànd set àside. Pour mixture into à smàll sàucepàn. Bring to à boil over high heàt, then reduce heàt to low. Mix cornstàrch with 2 tàblespoons wàter ànd àdd to pàn. Stir until mixture begins to thicken, ànd gràduàlly stir in enough wàter (àbout 1/2 cup) until sàuce is the consistency of heàvy creàm. Remove from heàt ànd set àside.
- Preheàt à broiler or grill. Lightly brush chicken pieces on àll sides with sàuce, ànd broil or grill àbout 3 minutes per side. While chicken is cooking, plàce sàuce over high heàt ànd bring to à boil, then reduce heàt to à bàre simmer, àdding wàter à bit àt à time to keep mixture àt à pouràble consistency.
- Finàlly, to serve, slice chicken into strips, àrrànge on plàtes, ànd drizzle with sàuce.
So, thàt làst recipe màkes à delicious Chicken Teriyàki. How??? Eàsy right?? Good luck, hope your fàmily liked. Wàit for our next recipe, see you♥
0 Response to "Chicken Teriyaki"
Posting Komentar