This time we'll Shàre the recipe how to màke delicious Creàmy Gàrlic Scàllops. Hmmm... curious how to màke it right?? Okày, just go àheàd we see recipe below:
COOK TIME => 5 MINUTES
TOTAL TIME => 10 MINUTES
SERVINGS => 4 PEOPLE
Recipe adapted from rasamalaysia.com
Ingredients
- 2 tàblespoons olive oil
- 4-5 làrge gàrlic cloves, minced (or 1 1/2 tàblespoons minced gàrlic)
- 1 1/4 pounds (600 gràms) scàllops
- 1 tàblespoon lemon juice
- 1/4 cup chopped pàrsley
- Sàlt ànd fresh ground blàck pepper to tàste
- 1/4 cup dry white wine or broth (optionàl)
- 1 cup heàvy creàm (light, full fàt or thickened creàm. For à lower fàt option, use evàporàted milk)
- 2 tàblespoons unsàlted butter, divided
Instructions
- If scàllops àre frozen, thàw in cold wàter. Remove the side muscle from the scàllops if àttàched. Thoroughly pàt dry with pàper towels.
- Then, heàt olive oil in à làrge pàn or skillet over medium-high heàt until hot ànd sizzling. àdd the scàllops in à single làyer without over crowding the pàn (work in bàtches if needed).
- Next, seàson with sàlt ànd pepper to tàste ànd fry for 2-3 minutes on one side (until à golden crust forms underneàth), then flip ànd fry àgàin for 2 minutes until crisp, lightly browned ànd cooked through (opàque). Remove from skillet ànd trànsfer to à plàte.
- Continue, melt 2 tàblespoons of butter in the sàme pàn, scràping up àny browned bits left over from the scàllops. àdd in the gàrlic ànd cook until fràgrànt (1 minute).
- Pour in wine (or broth) ànd bring to à simmer for 2 minutes or until wine reduces by àbout hàlf. àdd creàm ànd àllow to simmer until slightly thickened.
- After thàt, remove pàn (skillet) from the heàt; stir in lemon juice ànd àdd the scàllops bàck into the pàn to wàrm through slightly ànd gàrnish with pàrsley.
- Finàlly serve over rice, pàstà, gàrlic breàd or steàmed vegetàbles (càuliflower, broccoli, zucchini noodles).
So, thàt làst recipe màkes à delicious Creàmy Gàrlic Scàllops. How??? Eàsy right?? Good luck, hope your fàmily liked. Wàit for our next recipe, see you♥
0 Response to "Creamy Garlic Scallops"
Posting Komentar