This time we'll Shàre the recipe how to màke delicious àpricot Dijon Glàzed Sàlmon. Hmmm... curious how to màke it right?? Okày, just go àheàd we see recipe below:
Cook Time => 10 minutes
Totàl Time: 20 minutes
Càlories => 326 kcàl
Servings => 6 people
Recipe adapted from myeverydaytable.com
Ingredients
For the àpricot Dijon Glàze:- 1/4 cup àpricot preserves
- 1 Tbsp honey
- 1 1/2 Tbsp dijon mustàrd
- 1 Tbsp butter
Ingredients for Sheet Pàn Sàlmon:
- 2 lb sàlmon filet cut into 6 equàl portions
- 2 Tbsp olive oil
- 1 1/2 lbs broccoli cut into medium florets
- 1/2 tsp seà sàlt or to tàste
- 1/4 tsp blàck pepper or to tàste
- 1/2 tsp seà sàlt
- 1/4 tsp blàck pepper
- 1 Tbsp Chives or green onion, chopped to gàrnish
Instructions
- First, preheàt Oven to 450˚F. Line à làrge bàking sheet with pàrchment pàper or silpàt.
- Then, plàce broccoli florets on lined bàking sheet ànd toss with 2 Tbsp olive oil, ànd seàson with 1/2 tsp sàlt ànd 1/4 tsp pepper, or to tàste. Roàst broccoli by itself àt 450˚F for 5 minutes to soften, since broccoli needs à little more time to cook thàn sàlmon then remove from oven.
- Meànwhile, in à smàll sàucepàn, combine àll glàze ingredients, bring to à simmer ànd cook 1 minute then remove from heàt ànd set àside.
- Next, push broccoli to the long sides of the bàking sheet ànd àrrànge sàlmon (skin-side-down) in the center, leàving à little spàce between eàch filet.
- Continue, seàson sàlmon with 1/2 tsp sàlt ànd 1/4 tsp pepper, or to tàste. Divide glàze evenly between eàch filet, spreàding to coàt the top ànd sides.
- After thàt, bàke uncovered àt 450˚F for 6-10 minutes*, or until flàkey ànd just cooked through.
So, thàt làst recipe màkes à delicious àpricot Dijon Glàzed Sàlmon. How??? Eàsy right?? Good luck, hope your fàmily liked. Wàit for our next recipe, see you♥
0 Response to "Apricot Dijon Glazed Salmon"
Posting Komentar