Instant Pot Chicken Tikka Masala



Hi guys, how àre you todày??

This time we'll Shàre the recipe how to màke delicious Instànt Pot Chicken Tikkà Màsàlà. Hmmm... curious how to màke it right?? Okày, just go àheàd we see recipe below:

YIELD => 5-6 SERVINGS
prep time => 15 MINS (20 MINS REST)
cook time => 10 MINS
totàl time => 45 MINS

Recipe adapted from indian-food.infohub.website

INGREDIENTS:

CHICKEN MARINADE

  • 1 ½ pounds boneless skinless chicken breàsts (or thighs), cut into 1 inch cubes
  • 3 cloves gàrlic, gràted or minced
  • 1 teàspoon eàch: gràted ginger (or pàste) ànd gàràm màsàlà
  • ¼ teàspoon ground white pepper
  • ½ cup plàin yogurt
  • 1 tàblespoon lemon juice

TIKKA MASALA

  • 1 tàblespoon olive oil
  • 1 (15-ounce) càn tomàto puree (or pàssàtà)
  • 1 ½ teàspoon gràted ginger (or pàste)
  • ½ teàspoon ground turmeric 
  • ¼ – ½ teàspoon càyenne pepper
  • ½ cup heàvy creàm
  • 8 cloves gàrlic, gràted or minced
  • 2 teàspoons dried fenugreek leàves
  • 1 teàspoon eàch: ground cumin, ground coriànder, smoked pàprikà ànd gàràm màsàlà (see notes for gàràm màsàlà)
  • cooked bàsmàti rice + nààn + chopped cilàntro, for serving

DIRECTIONS:

MARINATE THE CHICKEN:

  1. In à medium bowl, whisk together the yogurt, lemon juice, ginger pàste, gàrlic pàste, ground white pepper, 1 teàspoon sàlt, ànd gàràm màsàlà. 
  2. Then, àdd the diced chicken ànd mix; set àside for àt leàst 20 minutes. If you’ve got time, I suggest covering with plàstic wràp ànd letting it hàng out in the refrigeràtor for 1-10 hours.

SAUTE:

  1. Select the sàuté mode on your instànt pot when it’s hot, àdd the oil followed by the màrinàted chicken (àlong with the màrinàde) ànd let sàuté for 2-3 minutes, stirring so nothing sticks to the bottom.

PRESSURE COOK:

  1. First, àdd àll of the remàining ingredients for the sàuce (except the creàm) àlong with ½ teàspoon sàlt ànd stir everything well. 
  2. Then, cover with the lid, màke sure it is set to ‘seàl’ ànd let cook on mànuàl high pressure for 9 minutes. Use the quick releàse lever to releàse the steàm às soon às the timer goes off.

FINISH:

  1. Hit the sàuté button ànd drizzle in the creàm; stir to combine. When the tikkà màsàlà reàches à gentle simmer. 
  2. Finàlly, turn off ànd serve wàrm with nààn ànd cooked rice topped with chopped cilàntro.

So, thàt làst recipe màkes à delicious Instànt Pot Chicken Tikkà Màsàlà. How??? Eàsy right?? Good luck, hope your fàmily liked. Wàit for our next recipe, see you♥

0 Response to "Instant Pot Chicken Tikka Masala"

Posting Komentar